logo2Rod Samorastniki

× Obvestilo: fotografije z akcije so objavljene. Oglejte si jih v galeriji!

zbilje1

V juniju se bomo podali na zadnji dvodnevni izlet pred prihajajočim poletnim taborom. Bivakirali bomo na Zbilju (v bližini Medvod). 

Kdaj: 13.6. - 14.6. 2015

Zbor: 13.6 ob 8:00 pred OŠ Polje

Povratek: 14.6 okoli 18:00 pred OŠ Polje

Cena: 15 € (vključuje večerjo, zajtrk in opoldansko malico, uporabo opreme za bivak, programsko opremo)

Preberite več: Bivakiranje na Zbilju

POT OB ZICI 51276b3b6c25e

Ob 70. obletnici osvoboditve Ljubljane in konca vojne na slovenskih tleh se bomo Samorastniki podali na tradicionalni pohod po poti, kjer je med leti 1942 in 1945 Ljubljano obdajala bodeča žica.
V čast spoštovanja Ljubljane, mesta heroj, bomo GGji in vodniki prehodili vseh 32,5 km poti, MČki pa se bodo podali na del poti od Polja do Galjevice, približno 5 kilometrov.

Zbor: sobota, 9. maj, ob 7.25 pred trgovino Mercator v Polju
Zaključek poti za MČje: starši otroke prevzamete ob 10. uri  na kontorolni točki 7, križišče Dolenjske ceste in Peruzzijeve na Galjevici
Zaključek poti za GGje: po prehojeni poti (predvidoma po 7 urah) pred trgovino Mercator v Polju

Obvezna oprema:
- udobni pohodni čevlji
- malica in pijača
- rutka

Vsak pohodnik bo za del prehojene poti prejel spominsko značko, za celotno pot pa spominsko medaljo

Starši, ki bi se nam na poti želeli pridružiti, ste lepo vabljeni. 

Potrditev udeležbe vodnikom najkasneje do srede, 6. maja.

festival

Posodobitev: fotografije s te deževne akcije so objavljene. Najdete jih na povezavi.

V soboto, 18. aprila, bomo obiskali največjo taborniško prireditev v Ljubljani - Taborniški feštival, ki bo letos potekal že devetnajstič.

Dogajal se bo v parku Tivoli. Tudi letos bo na voljo več kot 40 zares zanimivih delavnic. Zbor za MČ-je bo pred OŠ Polje ob 8.40, ko se boste z avtobusom odpeljali do mesta. S seboj zato potrebujete urbano (napolnjeno za najmanj dve vožnji) ali veljavno taborniško izkaznico, kroj in rutko, malico in pijačo ter malo drobiža (2€ za našitek). Povratek pred OŠ Polje bo za MČ-ke okoli 14.30.

GG-ji pa se bomo na feštival podali s kolesi. Zbor bo pred krajevno skupnostjo v Polju ob 9.00, vrnili pa se bomo ob 13.30. S seboj potrebujete čelado, rezervno zračnico, izpravno kolo, rutko, malico in pijačo.

Več informacij prejmete pri vodnikih ali na info@samorastniki.org. Vsi novi člani pa si lahko v galeriji pogledate slike preteklih feštivalov.

Obvestilo: fotografije so objavljene na povezavi.

Pred prihajajočo pomladjo se bomo Samorastniki podali na enodnevno rodovo srečanje, na katerem bomo spoznali in ponovili najpomembnejša taborniška znanja; gibanje po terenu, uporaba šotorke, kuhanje na ognju, lokostrelstvo, prva pomoč in še mnogo več.

Dan taborniških znanj bo potekal v soboto, 7.3.2015, od 13. ure dalje v dolini med Svetim Urhom in Zadvorskim hribom v bližini Dobrunj. Zbor tabornikov bo na zadnjem razpotju pred vzponom ceste na Sv. Urh (Cesta na Urh 37). Zaključili bomo ob 19. uri na istem mestu. 

Taborniki naj bodo oblečeni in obuti za hojo po gozdni poti in vremenu primerno. Srečanje bomo imeli v vsakem vremenu. Poleg primerne obleke in obutve je obvezna oprema še malica, pijača, nahrbtnik, rutka in svetilka (priporočeno naglavna). GG-ji obvezno tudi taborniški nož. 

Cena izleta je 3 EUR na udeleženca. Denar prinesete v gotovini in ga oddate glavnemu vodniku ob pričetku. Prijave udeležbe vodnikom do sobote, 28.2.2015. 

 Vse dodatne informacije pri vodnikih ali Andreju na 040 337 589. 

Joomla SEF URLs by Artio

Osnovni podatki društva

Društvo tabornikov rod Samorastniki
Polje 12
1260 Ljubljana - Polje
Davčna številka: 85217514
info@samorastniki.org