logo2Rod Samorastniki

festival

Posodobitev: fotografije s te deževne akcije so objavljene. Najdete jih na povezavi.

V soboto, 18. aprila, bomo obiskali največjo taborniško prireditev v Ljubljani - Taborniški feštival, ki bo letos potekal že devetnajstič.

Dogajal se bo v parku Tivoli. Tudi letos bo na voljo več kot 40 zares zanimivih delavnic. Zbor za MČ-je bo pred OŠ Polje ob 8.40, ko se boste z avtobusom odpeljali do mesta. S seboj zato potrebujete urbano (napolnjeno za najmanj dve vožnji) ali veljavno taborniško izkaznico, kroj in rutko, malico in pijačo ter malo drobiža (2€ za našitek). Povratek pred OŠ Polje bo za MČ-ke okoli 14.30.

GG-ji pa se bomo na feštival podali s kolesi. Zbor bo pred krajevno skupnostjo v Polju ob 9.00, vrnili pa se bomo ob 13.30. S seboj potrebujete čelado, rezervno zračnico, izpravno kolo, rutko, malico in pijačo.

Več informacij prejmete pri vodnikih ali na info@samorastniki.org. Vsi novi člani pa si lahko v galeriji pogledate slike preteklih feštivalov.

V petek, 17. aprila, ob 19.30 bo v prostorih rodu Samorastniki v Polju potekal informacijski sestanek za tabor 2015. 

Vsi starši ste vljudno vabljeni, saj boste tam dobili vse informacije v zvezi s terminom, lokacijo, programom, vodniki in ostalimi podrobnosti glede tabora. 

Vse dodatne informacije v zvezi s sestankom dobite tudi pri vodnikih ali na info@samorastniki.org

Tabor 2015 - Potovanje skozi čas

Letošnje poletno taborjenje bo zanimiva preizkušnja prav za vse! Kot pravi raziskovalci bomo s časovnim strojem prav vsak dan obiskali novo dobo. Deset dni bomo skupaj preživeli v najboljšem raziskovalnem centru – naravi! Čas bomo preživljali v urejeni raziskovalni bazi, pomagali in skrbeli za nas pa bodo najboljši znanstveniki, vojščaki, poglavarji in drugi strokovnjaki! S strani izvrstnih kuharjev pa bo poskrbljeno za zdravo in okusno hrano, ki nam bo dala moč za raziskovanje in spoznavanje različnih svetovnih kultur!

Pridruži se nam na najboljšem taboru do sedaj, obišči nove kraje, sprosti se v poletnih dneh in spoznaj mnogo novih taborniških veščin in znanj.

Preberite več: Potovanje skozi čas

V žledolomu poškodovane gozdove bomo taborniki skupaj z gozdarji in prostovoljci ponovno preplavili 21. marca 2015!

Pri obnovi, ki bo potekala na Mednarodni dan gozov, bomo potrebovali vašo pomoč tako pri zbiranju sadik kot predvsem pri sajenju mladih dreves!
Za spomladansko sadnjo je zbranih že 18.000 sadik.

Prijavite se na info@samorastniki.org. Več informacij boste prejeli po prijavi. 

Več o akciji na www.obnovimo-gozdove.si

Joomla SEF URLs by Artio

Osnovni podatki društva

Društvo tabornikov rod Samorastniki
Polje 12
1260 Ljubljana - Polje
Davčna številka: 85217514
info@samorastniki.org