logo2Rod Samorastniki

No, objavljamo končne podatke za akcijo leta - izlet k zamejcem!

2009-04-29-09

Odhod: 12.6. ob 7.00 izpred centralne šole v Polju (prihod v Dolino okoli 9.00)
Povratek: 13.6. ob 18.00 pred centralno šolo

Cena: 35 €

Prijave do nedelje, 30.5.2010


Obvezna oprema

  • osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list),
  • oblačila in obutev za junijsko vreme,
  • pohodni čevlji,   
  • kopalke,
  • spalna vreča,   
  • svetilka,
  • menažka s priborom,   
  • pribor za osebno higieno,
  • risalni in pisalni pribor,
  • rutka in kroj!

Priporočamo zdravstveno zavarovanje za tujino. Prijave in dodatne informacije pri vodniku.

Pozdravljeni dragi starši in otroci,

zaradi prezasedenosti staršev smo prisiljeni odpovedati vikend akcijo taborjenja s starši. Upajmo, da nam bo uspelo naslednje leto!

Hkrati pa bi upozoril še na prihajajočo akcijo v zamejstvo, ki jo s polno paro že pripravljamo v "španoviji" z rodom Modrega vala. Vabljeni!

Z majhno zamudo sem objavila fotografije z GOTIKa. Če boste natančno pogedali, boste na eni izmed fotk našli tudi Smrt, ki smo jo srečali na enem od Kt-jev in pravo fotografijo duha, ki je nastala med slikanjem češnje! Bilo je res STRAŠLJIVO!

GOTIK

Pa še fotografije s Feštivala.

V soboto je 10 Samorastnikov očistilo en majhen delček Slovenije - sprva nam je bilo v presenečenje, nato v grozo, na koncu koncev pa v veselje in zadovoljstvo! Iz neposredne bližine Poti spominov in tovarištva pri Slapah smo odstranili za en s kupčkom napolnjen kamion in dve polni prikolici smeti. Poleg v zemljo zakopane "stoenke" smo našli kup železja, napol zgnitih pločevink, plastike, embalaže, starih stolov, akumulator, steklo, lesene okvirje oken, stare sode, ... Vse smo odnesli, le stoenko smo pustili, saj tudi silna moč voda Plankton ni bila dovolj, da bi jo izvlekli.

Ko smo tam končali in je Rimin tovornjak vse skupaj s težavo odpeljal, smo se odpravili še ob Ljubljanici navzdol in tam pobrali manjše odpadke - predihali smo celotno območje, prav do Papirnice Vevče. Naj tukaj okaram vodstvo papirnice - lahko bi malce počistili okolico in dvorišče tovarne, saj smo bili zgroženi ob kupih smeti, ki so ležali okoli - na njih bom tudi naslovil moje naslednje pismo.

Ko smo s čistilno akcijo končali, smo utrujenim, a veselim in zadovoljnim članom pred našim skladiščem pripravili piknik. Nihče ni ostal lačen, tudi tisti ne, ki so se medtem vrnili s taborniškega feštivala.

Še enkrat hvala Aljažu, Andreju, Ani, Anji, Špeli, Janu, Anžetu, Žigi in Juretu za pomoč in dobro voljo!

Fotografije najdete tukaj, seveda pa je tema na forumu še naprej odprta.

Joomla SEF URLs by Artio

Osnovni podatki društva

Društvo tabornikov rod Samorastniki
Polje 12
1260 Ljubljana - Polje
Davčna številka: 85217514
info@samorastniki.org