logo2Rod Samorastniki

Samorastniki smo se v noči z 9. na 10. januar udeležili tradicionalnega pohoda ob obletnici poti Cankarjevega bataljona v Dražgoše. Štirje Samorastniki so se odpravili po tradicionalni, daljši poti z začetkom na Pasji ravni, eden pa po krajši, a bolj zahtevni iz Železnikov preko Ratitovca. Pot je bila v obeh primerih zaradi velike količine snega bolj zahtevna kot prejšnja leta, a nihče od nas ni obupal.

Trije nadobudni mladi Samorastniki so pot opravili v skoraj  avtentičnih partizanskih oblačilih in s tem dokazali, da za pohodništvo (in seveda taborništvo) praktično ne potrebuješ drugega kot le železno voljo in veselje. Pojavili so se v lepem izboru množičnih občil, med drugim v oddaji 24ur in v tiskani izdaji Dnevnika.

 

atlantisTo soboto, 16.1., gremo Samorastniki na izlet v "vodno mesto" Atlantis, kjer se bomo kopali,
tunkali, spuščali po toboganih in se nasplošno imeli zelo fajn!
Vmes bomo tudi jedli, tako da lakota ni skrb.

S seboj je treba prinesti kopalke, brisačo, rokavčke (če jih rabiš seveda) in
16€ za kopanje in kosilo + 2€ za avtobus (če nimaš urbane).

Zbor bo pred Centralno šolo Polje ob 9.00.
Nazaj pridemo okoli 15.00 tudi pred CŠ.

soncekV prejšnjem tednu se je v galeriji Turistične agencije Sonček na Šubičevi 1 v Ljubljani odprla dobrodelna razstava skodelic, ki so jih na prvem rodovem pikniku pobarvali naši mladi Samorastniki. Razstavo si je mogoče ogledati vsak delovni dan med 9. in 19. uro in v soboto med 9. in 12. uro, vsi obiskovalci, ki pa bi želeli katero od skodelic tudi posvojiti in s tem opraviti dobro delo, lahko to storijo z donacijo, ki jo bo ob koncu razstave prejela mladina s posebnimi potrebami, za katero skrbi Humanitarni zavod Vid iz Kranja.

Razstava je vredna ogleda, predvsem pa o njej obvestite tudi svoje prijatelje in znance.

Več informacij v zvezi z razstavo ali donacijami lahko dobite na telefonski številki 040 337 589 ali na naslovu andrej.lenic@samorastniki.org.

V sodelovanju z:

logo-vid-01topLogo

Fotke z občnega zbora in novoletnega rajanja so objavljene. Nahajajo se, kakor ponavadi, v galeriji. Saj se boste znašli.
Joomla SEF URLs by Artio

Ponosni člani

Osnovni podatki društva

Društvo tabornikov rod Samorastniki
Polje 12
1260 Ljubljana - Polje
Davčna številka: 85217514
info@samorastniki.org