logo2Rod Samorastniki

Jesenovanje 2010
Bosljiva Loka - Osilnica ob Kolpi

 

Letos v naš letni program prihaja nova akcija in sicer jesenovanje. Jesenovali bomo v Bosljivi Loki pri Osilnici, v več kot sto let stari, a nedavno renovirani koči. Program bo pester, vključeval bo vodene organizirane izlete (ki jih organizirajo tudi za šole v naravi), športne in strateške igre, orientacijska in druga tekmovanja, ustvarjalne delavnice, pekli bomo kostanj in še mnogo drugega. Družili se bomo le tri dni, vendar bomo te dni maksimalno izkoristili.


  • Kdaj? od 25. do 27. oktobra (čas jesenskih počitnic). Zbor na glavni železniški postaji v Ljubljani bo ob 8:00. Prihod v sredo bo v kasnejših popoldanskih oz. večernih urah.
  • Kje? Bosljiva Loka - Osilnica ob Kolpi
  • Kaj potrebujem? Perilo in majice za tri dni, dolge hlače, pulover, jakno, močnejše čevlje ali gojzarje (GG), kapo, šal, rokavice (če bo hladno), rutko, toaletni pribor, pižamo. Spalne vreče ne potrebujejo, saj je posteljnina sveže menjana (kot v šolah v naravi).
  • Cena? 65€ (v ceno je vključeno vse: prevoz LJ - Kočevje - Loka in nazaj, bivanje v koči, hrana, programska oprema,...)

Prijave sporočite do ponedeljka, 11.10. Če si premislite, se lahko vseeno prijavite kasneje. Informacije: 031 248 337 (Nejc)
Upam, da se vidimo!vesela_srecanja-40Le kako je dobro začeti novo taborniško leto? Ja z MČ veselimi srečanji, seveda. Zopet se bomo zabavali na številnih delavnicah in spoznavali nove tabornike iz drugih rodov v Ljubljani. Tu pa so kjučni podatki na katere ne smemo pozabiti:

ZBOR: 8.30, Centralna šola v Polju

PRIHOD: 14-15.00 na isto mesto

KJE: z avtobusom se bomo odpeljali v OŠ Danile Kumar

KAJ: Rabimo s seboj malico, pijačo, urbano (gor mora biti dovolj za dve vožji z avtobusom) ter copate, ker bomo v šoli.

Upam, da se vidimo!

 

 

 

Taborniški pozdrav!

tabor_10-43

Začelo se je novo šolsko leto - otroci s solzami v očeh odhajajo v velike in temne zgradbe, kjer bodo naslednjih deset mesecev deležni učinkovitega maltretiranja, ponavadi z dolgoletno tradicijo izvajalcev. Ampak taborniki se ne damo in bomo tudi letos ponudili alternativo mestnemu in pasivnemu življenju, kjer lahko vsak izkoristi svoje potenciale in se pri tem ima še posebej lepo!

Kje nas lahko vidite?

Prvo letošnje srečanje se bo dogajalo v Zajčji dobravi - tradicionalni taborniški piknik - in sicer 18. septembra (sobota) ob 16:00 uri.

V primeru dežja bomo program pripravili v zgradbi četrtne skupnosti Polje.

Pripravljamo vam veliko zanimivih aktivnosti in delavnic, tako da vam zagotovo ne bo žal, da ste nas obiskali.

Kdo lahko pride?

Vabljeni vsi stari in novi člani, da se bolje spoznamo in zapečemo kakšno banano na ognju!

Se vidimo!

 

Joomla SEF URLs by Artio

Ponosni člani

Osnovni podatki društva

Društvo tabornikov rod Samorastniki
Polje 12
1260 Ljubljana - Polje
Davčna številka: 85217514
info@samorastniki.org