logo2Rod Samorastniki

Z majhno zamudo sem objavila fotografije z GOTIKa. Če boste natančno pogedali, boste na eni izmed fotk našli tudi Smrt, ki smo jo srečali na enem od Kt-jev in pravo fotografijo duha, ki je nastala med slikanjem češnje! Bilo je res STRAŠLJIVO!

GOTIK

Pa še fotografije s Feštivala.

V soboto je 10 Samorastnikov očistilo en majhen delček Slovenije - sprva nam je bilo v presenečenje, nato v grozo, na koncu koncev pa v veselje in zadovoljstvo! Iz neposredne bližine Poti spominov in tovarištva pri Slapah smo odstranili za en s kupčkom napolnjen kamion in dve polni prikolici smeti. Poleg v zemljo zakopane "stoenke" smo našli kup železja, napol zgnitih pločevink, plastike, embalaže, starih stolov, akumulator, steklo, lesene okvirje oken, stare sode, ... Vse smo odnesli, le stoenko smo pustili, saj tudi silna moč voda Plankton ni bila dovolj, da bi jo izvlekli.

Ko smo tam končali in je Rimin tovornjak vse skupaj s težavo odpeljal, smo se odpravili še ob Ljubljanici navzdol in tam pobrali manjše odpadke - predihali smo celotno območje, prav do Papirnice Vevče. Naj tukaj okaram vodstvo papirnice - lahko bi malce počistili okolico in dvorišče tovarne, saj smo bili zgroženi ob kupih smeti, ki so ležali okoli - na njih bom tudi naslovil moje naslednje pismo.

Ko smo s čistilno akcijo končali, smo utrujenim, a veselim in zadovoljnim članom pred našim skladiščem pripravili piknik. Nihče ni ostal lačen, tudi tisti ne, ki so se medtem vrnili s taborniškega feštivala.

Še enkrat hvala Aljažu, Andreju, Ani, Anji, Špeli, Janu, Anžetu, Žigi in Juretu za pomoč in dobro voljo!

Fotografije najdete tukaj, seveda pa je tema na forumu še naprej odprta.

Tako, pa imamo podatke za očistimo Slovenijo v enem dnevu. Vreme napovedujejo lepo, tako da bo čiščenje prijetno. Kaj morate vedeti:

KDAJ:
v soboto 17.4. ob 9.00 (POPRAVEK!)
KJE:
gasilski dom v Slapah (POPRAVEK!)
KAJ POTREBUJEMO S SEBOJ:
- zaščitne (delavne) rokavice
- kaj malega za pojest (po čistilni akciji bo piknik!)
DO KDAJ:
dokler se nam bo dalo, predvidoma pa nekje do 14.00

Upam, da se zberemo v čim večjem številu. Če so še kakšna vprašanja v zvezi s čistilno akcijo, sem na voljo na janez.nucic@samorastniki.org ali na 041/824-337.

Prišla je pomlad in z njo eno večjih taborniških srečanj - Taborniški Feštival!

  • Kdaj? V soboto 17.4.2010.
  • Kje se dobimo?
    • Majin vod - končna postaja avtobusa št. 13 v Sostrem ob 8:00 zjutraj
    • Ostali vodi - centralna šola v Polju ob 8.15 zjutraj
  • Kdaj se vrnemo? Vrnemo se okoli 15:00 ure na lokacije odhoda
  • Kaj potrebujem za sabo? Rutko (obvezno!), kroj (če ga imaš), Urbana ali 2€ za LPP, pijača, prigrizek, nekaj denarja za sladoled ali kakav in v primeru dežja dežnik ali palerina.


Joomla SEF URLs by Artio

Ponosni člani

Osnovni podatki društva

Društvo tabornikov rod Samorastniki
Polje 12
1260 Ljubljana - Polje
Davčna številka: 85217514
info@samorastniki.org